Shitja e reklamave me video online në Europën Qendrore dhe Lindore ka mundësi të arrijë në 670 milionë dollarë në vitin 2020, sipas Michal Stefanskit, Global Partnerships CEE, Google. Kjo do të jetë mbi 50% më shumë se shifra prej 400 milionë dollarësh në 2017. Duke folur në konferencën PIKE 2018 në Lodz, ai shtoi se për rajonin EMEA në tërësi shifra do të rritet nga 6.5 miliardë në 11.8 miliardë dollarë gjatë të njëjtës periudhë, ose një rritje prej mbi 50% të CAGR. Stefanski vuri në dukje se përshpejtimi për video në internet është duke u shoqëruar me rrjedhën e fituar në popullaritet. Ajo përbën 10% të shpenzimeve të reklamave në EMEA, ashtu si Facebook, ndërsa YouTube pretendon 30%. Stefanski gjithashtu foli në një farë mase rreth avantazheve të teknologjisë ad Google, e cila mund të mbështesë fitimin e parave të përmbajtjes së uebit, transmetimit OTT dhe TV tradicionale. Google ka partnerizuar me Bloomberg, CBS, M6 dhe TF1 dhe Stefanski ka përdorur TF1 si një rast studimi për kur ka mbuluar Euro 2016.

Source: Teknologji