“Netflix”, sipas disa thashethemeve të shfaqura në internet në muajt e fundit dhe tani ndoshta është konfirmuar, mund të rrisë më tej kostot e abonimeve në platformën e saj të transmetimit nga viti 2019. Vendimi duket se është marrë për shkak të kërkesës së BE-se për të garantuar kuotat e paracaktuara për përmbajtjen lokale në vendet ku ata veprojnë si gjigantë si “Netflix” dhe “Amazon”. Rritja e kostove të prodhimit parashikuar çdo vit do të kërkonte një rritje të të ardhurave dhe përdoruesit iu duhet të përballen me një rritje të mëtejshme pas asaj në tetor 2017. Aktualisht, kostoja për një përdorues është midis 7.99 euro dhe 13.99 euro në muaj dhe nuk është e qartë se sa këto shifra mund të rriten.

Source: Teknologji