Zyrtarët e Shërbimit të Standardeve të Tregtisë të Këshillit të Qarkut Hampshire (Hampshire County) dhe Hampshire Constabulary vunë në pranga dy persona në Bursledon, Hampshire, për streaming ilegal. Operacioni çoi në arrestimet e një 41-vjeçari dhe një gruaje 30-vjeçare, me dyshime për vepra penale sipas Aktit të Autorit, Dizajnit dhe Patentave 1988. Arrestimet janë pjesë e një hetimi më të gjerë, të koordinuar nga Europol, i cili ka përfshirë ekzekutimin e mandateve në Irlandën e Jugut dhe Skoci.

Sigurimi i materialit të copyright si ai nga Sky ose BT Sport, sjell një humbje të konsiderueshme për bizneset e ligjshme; kjo është e paligjshme për të siguruar dhe unë do të nxisja banorët që të jenë të kujdesshëm kur nënshkruajnë shërbime të abonimit nga palët e treta, pasi është gjithashtu e paligjshme për të parë. Është e mundur të gjurmojmë këtë lloj aktiviteti online dhe do të vazhdojmë të hetojmë dhe ndjekim ata që janë të përfshirë në transmetimin e paligjshëm të televizionit të së drejtës së autorit pasi që kërcënon jetesën e atyre që punojnë sipas ligjit në industrinë dhe ekonominë më të gjerë në Mbretërinë e Bashkuar“, tha udhëheqësi i Këshillit të Qarkut Hampshire, Roy Perry.

Source: Teknologji