Pas “Dumbo” i Tim Burton dhe “Aladdin” i Guy Ritchie tani është radha e “live-action” të radhës nën siglën “Disney”, “The Lion King”.

Filmi risjell në ekranin e madh historinë e Simba-s, të të atit Mufasa e xhaxhait Scar, pa harruar Timon e Pumba!

Regjisori Jon Favreau publikoi një video krahasimi mes filmit të animuar dhe atij me personazhe realë dhe thotë se nuk kanë rikrijuar historinë, por kanë dashur të nderojnë të shkuarën.

 

Source: Televizion